Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Nieuw CV's Taal en zo Spelen met taal TaalArchiefIndex TaalArchief-1 TaalArchief-2 TaalArchief-3 TaalArchief-4 TaalArchief-5 TaalArchief-6 TaalArchief-7 TaalArchief-8 TaalArchief-9 Taal Archief-10 TaalArchief-11 TaalArchief-12 Eerderegedichten Gedichten 1-6 Gedichten 7-12 Gedichten 13-18 Gedichten 19-24 Gedichten 25-30 BoekbesprekingArchiefIndex Boekbespreking BoekenArchief-1 BoekenArchief-2 BoekenArchief-3 BoekenArchief-4 BoekenArchief-5 BoekenArchief-6 BoekenArchief-7 BoekenArchief-8 BoekenArchief-9 BoekenArchief-10 "Wiskunde" Cijfers Getal van het beest cijfersGedicht CijfersArchiefIndex Archiefcijfers1 Archiefcijfers2 Archiefcijfers3 Archiefcijfers4 Archiefcijfers5 Archiefcijfers6 Archiefcijfers7 Archiefcijfers8 Archiefcijfers9 Archiefcijfers10 Archiefcijfers11 

CijfersArchiefIndex

Archief Cijfers 3

Archief Cijfers 1-2

Archief Cijfers 4

Archief Cijfers 5

Archief Cijfers 6

Archief Cijfers 7

(1):Pi: ezelsbruggetjes, pi-gedicht van Drs.P. Vindt je eigen geboortedatum "ergens" in de decimalen van Pi!(2):Fibonacci-reeks, Gulden snede met voorbeelden.

(3):Wat zijn: Overvloedige, gebrekkige, volmaakte en vriendschappelijke getallen? Een wonderlijk getal en veel over het getal van het beest: 666!

(4):Magische vierkanten, het vierkant van Dürer en een heel curieus vierkant.

(5):Wat minder bekende, verbazingwekkende meetkunde: De rechte van Euler, een fraaie formule voor het oppervlak van een driehoek, de stelling van Pascal, de stelling van Briancon, de stelling van Napoleon en de leuke formule van Pick.

(6):Twee zeer bijzondere getallen, hoe werkt een streepjescode en het bruggenprobleem van Königsberg. Bovendien de Grafenformule van Euler en een leuke anekdote over deze grote wiskundige.

(7):Bubble sort (met visuele uitleg). Het idiote universum van Vi Hart en de magie van de Möbiusband.

(8): Het magische getal 42 van Douglas Adams. Een klein bèta-grapje.De merkwaardige Karprekar-constante 6174. De numerologie van Bach.

Archief Cijfers 8

Archief Cijfers 9

(9):Bijzondere Pi-dag. Wiskundige vermoedens die niet altijd kloppen.17 uur decimalen van Pi opzeggen. Heel erg grote getallen.